Farver

Hurtigt tip til mere realistiske skygger

Hurtigt tip til mere realistiske skygger

Mange nystartede kunstmalere har en tendens til at male skyggerne i deres billeder grå eller sorte. Men det er meget sjældent, at skygger ingen farve har i den virkelige verden, og derfor kan man risikere at give sine billeder et kunstigt og "kedeligt" udtryk. Meget ofte er der nemlig andre lyskilder til stede end den primære, og disse vil "tinte" skyggerne med en eller flere farver.  


På en solrig dag med klar, blå himmel er skyggerne udenfor faktisk samme farve som himmelen. Dette skyldes, at elementet, der kaster skygge, blokerer det hvide eller gule lys fra solen, men ikke lyset fra resten af himmelen. Skygger i landskabet får altså en blå farve grundet reflekteret lys fra himmelen.


Hvis du f.eks. har malet grønt græs og skal lave en skygge herpå, bland da den blå (f.eks. cyan), du har brugt til himmelen, i den grønne græsfarve. Undlad at blande hvid i, selvom du måske har dette i din himmelblå farve. Hvis du ikke har prøvet dette før, vil du opleve, at dit maleri pludselig fremstår meget mere levende og spillende!

De bedste hilsener,
Laura fra Kunstnerfarver

Læs næste

Skab helt unik trykkekunst med Gelli Plates!
Til os der er nysgerrige men ikke har orket at prøve pouring kunst!

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.