farvelære

Guide Til Papir

billede:https://www.viking1914.com/page/produkter/viking-norma-papir-og-karton
Papir


Der findes mange typer forskellige papir. OliePapir, Akvarelpapir, Akrylpapir Mm. Hvor mange gram papir skal dit papir være, og skal det være koldpresset eller varmpresset? Alt det får du svar på her. Dette er nemlig en guide til papir. Jeg hedder Anna Mariegaard og jeg har 10 års erfaring indenfor kunstens verden, og hvad den tilbyder. Du kan (næsten) altid finde mig i vores forretning på gammel kongevej 148, hvor jeg står klar til rådgivning, nørderi og små snydekoder inden for kunstens verden.
_________________________________________________________________
Anna Mariegaard

Der er forskellige typer papir, der er velegnede til forskellige typer maling. Generelt set er der tre hovedtyper af papir, der bruges til maleri: akvarelpapir, akrylpapir og oliepapir. Det er vigtigt at vælge det rigtige papir til den type maling, du bruger, da det kan påvirke resultatet af dit værk. Jeg anbefaler at undersøge, hvilken slags papir du skal bruge inden du går i gang. Husk at eksperimenter med nogle forskellige typer papir, så du finder den type, du synes om. Du er også altid velkommen til at komme ned i butikken på Gammel kongevej 148, eller skrive en mail til mig på Annakunstnerfarver@gmail.com for rådgivning.

 

Arches 300 GRAM Fin

Akvarelpapir

Akvarelpapir er specielt designet til akvarelmaling. Det er tykt og fås i en ru eller fin overflade, der hjælper med at absorbere vandet fra malingen og giver mulighed for at lege med flere lag, blanding af farver og alla prima. En hovedregel er at det gerne skal være +280 gram. Gerne 300G eller mere. Så er det lækkert tykt, og kan holde til alt det vand, uden at krølle, eller “bløde” igennem papiret.

Taget Af Anna Mariegaard

Taget af Anna Mariegaard
Akrylpapir
Akrylpapir er velegnet til akrylmaling. Det er normalt glat og har en vis styrke til at modstå akrylmalingens tykkere konsistens. Det kan også være belagt for at forhindre malingen i at trænge igennem papiret. Man kan også benytte “paint on” papir til både akryl og olie. Det er vores syrefri mixed media papir på 250g, vi både har i forskellige størrelser og farver.

Paint On - multi techniques 250 gram - NATUR
Oliepapir
Oliepapir er specielt designet til oliemaling. Det er normalt tykt og har en belægning, der forhindrer oliemalingen i at trænge igennem papiret. Det kan også være tekstureret for at give oliemalingen en mere autentisk overfladefinish.

Taget Af Anna Mariegaard

Taget af Anna Mariegaard
Skitsepapir
Skitsepapir er en type papir, der bruges til at lave hurtige skitser, tegninger eller noter. Det er normalt tyndt og let, hvilket gør det nemt at arbejde med og transportere. Skitsepapir er ikke beregnet til færdige kunstværker, men snarere til at udforske ideer, eksperimentere med komposition og form samt til at øve sig på forskellige teknikker. Noget skitsepapir har en glat overflade, mens andre kan have en let tekstur, der giver mulighed for forskellige effekter med
blyanter, kul, penne eller div. Tegneredskaber. Skitsepapir er ofte tyndt og derfor også billigere. Jeg bruger gerne et papir på 100+ gram.
Nostalgie skitseblok 190 gram
Tørpastel papir
Tørpastel papir, også kendt som pastelpapir, er specielt designet til brug af tørpasteller. Det er et tykt og kan have tekstur, der giver en ideel overflade til at arbejde med pastelfarver. Tørpastel papir har flere vigtige egenskaber, der gør det velegnet til pasteltegninger. For det første er det tykt og robust, hvilket giver en solid base for at arbejde med pasteller. Dette gør det muligt at lægge flere lag farve uden at papiret bliver beskadiget eller revner.

 Taget Af Anna Mariegaard

Taget af Anna Mariegaard

Det er vigtigt at vælge det rigtige tørpastel papir afhængigt af dine præferencer og den type pasteltegning, du ønsker at opnå. Nogle kunstnere foretrækker en glattere overflade til mere
detaljerede arbejder, mens andre foretrækker en grovere tekstur til mere ekspressive værker. Det er vigtigt at efterbehandle din tegning med en fixativ til tørpasteller(kul, tørpastel/softpastel, løs pigment, grafit osv.). Jeg anbefaler sennlier softpastel fixativ spray eller talens fixative "pastel". 

Oliepastel papir
Oliepastel papir er specielt designet til brug med oliepasteller. Oliepastel papir er tykt og har ofte en ru overflade, der hjælper med at absorbere olien fra pastellerne og giver mulighed for at blande og lægge flere lag af oliepastellerne.
Den ru overflade på oliepastel papir giver også mulighed for at skabe teksturer og detaljer i værket. Oliepastel papir er specielt designet til oliepastellen, der gør pastellen ikke trænger igennem papiret. Man kan også trygt benytte sig af olie maling papir. Her er det også vigtigt at fixere papiret, når du er færdig med en oliepastel fixativ. Jeg anbefaler sennlier olipastel fixativ.
Taget Af Anna Mariegaard

Taget af Anna Mariegaard

Koldpresset papir
Koldpresset papir er en type papir, der har en let tekstureret overflade. Denne tekstur opnås ved at presse papiret mellem koldt metal, hvilket skaber små uregelmæssigheder på papiret. Koldpresset papir er en populær valgmulighed blandt akvarel kunstnere på grund af dets fine overflade.
Fordelene ved koldpresset papir kan være dets evne til at absorbere og holde på vand og maling, hvilket giver dig mulighed for at opnå forskellige effekter og lag af farver. Koldpresset papir er velegnet til både våde og tørre teknikker inden for akvarelmaling. Det kan bruges til at skabe bløde og flydende overgange, men også til at skabe mere strukturerede og detaljerede effekter. Det er et stærkt papir, der kan holde til mange lag, uden at rive eller smuldre.

Arches 300 GRAM Fin

Varmpresset papir
Varmpresset papir, er en type papir, der er blevet behandlet ved hjælp af varme og tryk under fremstillingen. Denne behandling resulterer i en glat og jævn overflade. Varmpresset papir er populært blandt kunstnere og illustratorer, der foretrækker en glat overflade til deres arbejde. Den glatte overflade kan gøre det lettere at tegne små fine detaljer. Det er også velegnet til teknikker som blæk, pen og markers, hvor en jævn overflade kan være vigtig for at opnå præcise resultater. På grund af den glatte overflade absorberer varmpresset papir mindre maling og farve sammenlignet med koldpresset papir. Dette gør det velegnet til teknikker som akvarel, hvor farverne gerne skal forblive lyse og klare. Det kan dog være mindre egnet til teknikker, der kræver mere absorberende papir, som akryl- eller oliemaling, hvor malingen har brug for at binde sig til papiret.

Arches Hotpressed Toplimet 300 GRAM 12 ark
Du er altid velkommen til at sende mig en mail for spørgsmål, rettelser eller andre henvendelser på min mail annakunstnerfarver@gmail.com


Er der noget jeg skal skrive om? Send gerne en mail:)


Kontakt
Mail: annakunstnerfarver@gmail.com
Instagram: kunstnerfarver_dk
Min personlige instagram: annamariegaard.maleri
Hjemmeside: kunstnerfarver.dk
Min personlige hjemmeside: annamariegaard.com

 

kildeliste:

Hahnemuhle.com 

https://penstore.dk/dk/grain-gram-og-ghosting-vi-forklarer-begreberne

Læs næste

Introduktion til oliemaling
Intro til Akvarel

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.