Farver

Farven brun findes ikke!

Farven brun findes ikke!
Det lyder måske lidt tosset. Altså; træstammer, kaffe og chokolade er da brune?! Men faktisk så findes farven brun som sådan ikke i sin rene form.

De fleste af jer kender sikkert til ordet farvemætning og på engelsk saturation. Dette er intensiteten af en farve, og jo højere farvemætning, jo renere vil farven fremstå. Jo lavere farvemætning, jo mere udvasket og "mudret" en farve. Og det er her, brun kommer ind i billedet.
Brun er i virkeligheden en farve med lav farvemætning. Det kan f.eks. være en desatureret grøn, som vi ville kalde grønbrun. Det samme gør sig gældende med en rødbrun, osv.

Hvis man skal sænke farvemætningen i en farve, skal man som bekendt iblande komplementærfarven.
Næste gang du skal bruge en brun så vent med at gribe ud efter din umbra eller den engelsk røde. Bland selv den nuance, du ønsker! Skal du bruge en rødlig nøddebrun; gå da efter en desatureret rød ved at blande grøn i den røde lidt ad gangen, til du har dit ønskede resultat.

Prøv fra nu af at kigge på ting, der fremstår brune og tænk over, hvilken desatureret farve, der er tale om. Er det mon en desatureret rød? Eller snarere en gul?
Tro mig, når først man får øjnene op for dette, så vil din farveverden ændre sig omkring dig!

Rigtigt god fornøjelse.
Mange hilsener,
Laura, Kunstnerfarver

Læs næste

Golden SoFlat , gør det meget lettere...
Oil bars eller Oil sticks, det er lækkerier!

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.