Undervisning

Nyt værktøj for kunstnere, konservatorer, grafikere og malere

Nyt værktøj for kunstnere, konservatorer, grafikere og malere

Jeg er kunstner, og jeg har udviklet et værktøj til beregning af farve opskrifter med kunstner farver.
Oprindeligt lavede jeg programmet som et simpelt værktøj til at gøre min egen praksis nemmere. Det har siden udviklet sig til at være et kraftfuldt værktøj med talrige muligheder som mange kan drage fordel af. Derfor besluttede jeg at sætte det online.
__________________

PaintMaker er en online service hvor du kan beregne kunstnerfarve opskrifter fra RGB-værdier.
Hensigten med systemet har været at skabe et præcisions værktøj for folk, der arbejder professionelt med farver hver dag, og som studerer nye måder at male på.

Systemet fungerer på følgende måde:
Tag et billede du ønsker at male og åben det i PaintMaker. Vælg hvilket farvemærke og hvilke farver du vil bruge i dit maleri. Peg på den farve i billedet, du ønsker en opskrift på eller indtast en rgb værdi og PaintMaker vil foreslå tre opskrifter til at blande den særlige farve. Det er meget let og hurtig.

Opskrifterne kan fås både i volumen og vægt. I vægt indstilling bliver farvemængderne vist i henhold til lærred størrelse. Således vil du kun blande den mængde maling der er nødvendig.

PaintMaker er webbaseret og kan bruges på alle platforme (Windows, Mac, mobile enheder etc.)
Hvis du er registreret medlem husker PaintMaker dine indstillinger fra session til session og på tværs af alle platforme.

MAN KAN ALTID TAGE GRATIS OPSKRIFTER, men ved hver fjerde opskrift bliver systemet nulstillet.
Vil man bevare sine indstillinger skal man logge ind og betale. Det koster 24 kr. for 100 opskrifter. Opskriftkontoen er udløbsfri og bevarer dine resterende opskrifter til næste gang du får brug for systemet.

I dag kan systemet blande følgende farve mærker:
Golden Heavy Body Acrylics
Rembrandt Fine Olie Colours
Gamblin Conservation Colours
Liquitex Acrylics

Der arbejdes på 54 farver fra Winsor & Newtons Artists Oils. Vi regner med at være færdige med processen i løbet af 6 måneder. Du kan følge med i dagens fremskridt på news siden.

Schminckes Norma Proffesional er færdiglavet og venter på at være tørre nok til at kunne måles. Vi regner med at have sættet klar i løbet af 3 måneder.PaintMaker findes her: http://sensuallogic.com/paintmaker/OnlinePaintMixer.htmlOm systemet
PaintMaker er baseret på matematik udviklet af Kubelka og Munk i 1931 til at beregne komplekse pigment blandinger. Den del af programmet, der beregner vores farveblandingerne er udviklet af Zsolt Kovacs, professor i Elektronik, Institut for Informations- Engineering, University of Brescia. Kortlægningen og måling af farver er lavet af en række bidragydere fra hele verden.
PaintMaker er udviklet af Thomas Scheel, Anders Lehmann og Christian Skeel.

Med venlig hilsen Christian Skeel
Billedkunstner og udvikler

Læs næste

Alt det man gerne må ! - Om regler og tilsyneladende lovmæssigheder i kunstverdenen
Nyt til Akryl entusiaster !

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.